Новини за Work and Travel USA 2020

Изображение: https://www.washingtonpost.com/

Последно обновена 07 юли 2020 година. 

В настоящата страница, ние от Usit Colours, сме си поставили за цел ежедневно да добавяме и актуализираме новини от различните американски щати, в които имаме участници по програма Work and Travel USA за лято 2020

САЩ е страна с политика, която е приложима на държавно ниво, но има и множество правила и закони, които са специфични само за определен щатСмятаме, че за всеки участник е важно да се запознае с политиката именно на щата, в който се очаква да прекара максимално много време от своята програма, а не само да разглежда страната като цяло.

Инфомацията, която публикуваме, е основно насочена към мерките за борба с COVID-19, каква е свободата на движение на хора вътре в щата, какви са изискванията за хората, пристигащи в щата (независимо дали са чужденци или американци), кои бизнеси са ограничени работни процеси и др.

Администрацията в САЩ работи усилено по отварянето на икономиката на страната по безопасен начин. “Ще започнем да отваряме икономиката през май и юни и очакваме тя да направи голям скок през юли, август и септември”, заяви министърът на финансите в САЩ Стивън Мнучин пред Fox News Sunday.

АЛЯСКА  

Рестрикции: Има малко на брой рестрикции. Излизането от дома е позволено.

Карантина: Влизащите в щата, чужденци или американци, трябва да спазват карантина за 14 дни или да предоставят негативен тест за Covid-19, който са си направили в рамките на 72 часа преди качването на полет за Аляска или на летище при пристигане в щата. 

Бизнеси: От 22 май на всички бизнеси е позволено да започнат дейност при спазване на строги мерки за безопасност като могат да работят на 100% от нормалния си капацитет. От 8 май фитнесите отвориха на 25% от капацитета си, а вече могат да работят на пълен капацитет. 

Ресторанти: Вече се позволява хранене в ресторантите при намален капацитет и социално дистанциране при предварително направени резервации. Ресторантите трябва да предлагат достатъчно разстояние между масите и могат да работят на 100% нормалния си капацитет. Баровете отвориха през май на 25% от капацитета си, а вече могат да работят на 100%.

Събирания: Максимум до 20 души. Препоръчва се спазването на дистанция от поне 2 метра.

Степен на разпространение на Covid-19: Слабо засегнат.

АРИЗОНА 

Рестрикции: Излизането от дома е позволено. Хората са съветвани по възможност да ограничат своите излизания и пътувания. Губернаторът на Аризона Дъг Дюси обяви, че щатът се справя добре със ситуация и се движи в правилната посока. 

Карантина: Няма заповед за поставяне под карантина на влизащи в щата Аризона.

Бизнеси: Бизнесите, които не са от първа необходимост (театри, фитнес зали, салони, музеи, молове, ресторанти и други) са с ограничени работни процеси. Дребната търговия започна доставки от 4 май. Търговските работят директно с клиенти от 8 май при спазване на социална дистанция. Препоръчва се на работниците да носят маски. На 29-ти юни, губернаторът Дъг Дюси обяви, че щатът паузира дейността на барове, фитнеси, театри и водни паркове за 1 месец, за да се забави разпространението на вируса. 

Ресторанти: Ресторантите са отворени за работа с клиенти, които могат да се хранят в тях от 11 май при спазване на стриктни правила. Забранени са събиранията на маса на повече от 10 души в ресторанти. 

Събирания: Всички масови събирания се препоръчва да бъдат избягвани.

Степен на разпространение на Covid-19: Много силно засегнат.

ВЕРМОНТ

Рестрикции: Излизането от дома е позволено. Жителите на щата са съветвани да по възможност да отлагат своите пътувания. 

Карантина: Хора, които влизат в щата, за да работят в бизнес, на който е позволено да е отворен няма нужда да спазват карантина от 14 дни. 

Бизнеси: Бизнесите, които не са от първа необходимост (театри, фитнес зали, салони за красота, музеи, молове, ресторанти и други) са с ограничени работни процеси. По възможност работата се изпълнява в дистанционна форма. Пазаруването във външни открити обекти е позволено. От 11 май някои бизнеси ще започнат работа на пълни обороти при спазване на строги мерки. 

Ресторанти: Ресторанти и барове могат да отворят от 8 юни при 25% от своя капацитет, изискване за предварителна резервация за хранения. Само външните части на баровете могат да се използват. От 26 юни ресторантите и залите за събития могат да отворят на 50% от своя капацитет

Събирания: До 75 души на закрито и 150 на открито. 

Степен на разпространение на Covid-19: Средно засегнат.

ВИРДЖИНИЯ

Рестрикции: Излизането от дома е позволено от 11 юни. 

Карантина: Препоръчва се на пристигащите от международен полет да се поставят сами под карантина за срок от 14 дни и да спазват дистанция от поне 2 метра от други хора. 

Бизнеси: Всички бизнеси в сферата на отдиха, услугите и забавлението бяха затворени до 13 май. От 14 май много от тях вече могат да отворят. Плувни басейни и фитнеси могат да работят на 75% от своя капацитет. Други търговски обекти могат да оперират на 100%. Музеи и зоологически градини могат да работят на 50% от своя лимит.

Ресторанти: Позволено е храненето на външни маси в ресторанти при спазване на строги мерки. Вече е позволено и храненето на 100% от капацитета на вътрешните части на ресторанти при спазване на разстояние между масите от поне 2 метра и други ограничения. Баровете са отворени. 

Събирания: На 14 май отпадна и забраната за събиране на 10 или по-малко души на едно място.

Степен на разпространение на Covid-19: Силно засегнат.

ДЕЛАУЕЪР

Рестрикции: Излизането от дома e позволено. 

Карантина: Задължителното поставяне под карантина отпадна на 1 юни. 

Бизнеси: Много от бизнесите вече отвориха. Всички над 13-годишна възраст са задължени да носят маска. На 15 юни започва следващата фаза (2-ра) за отваряне на щата. В края на юни трябваше да стартира 3-та фаза, но бе отложено нейното начало. 

Ресторанти: Храненето в ресторанти е позволено при спазване на строги мерки и само с резервация. Лимитирани са на 60% от своя капацитет. Баровете продължават да са затворени. 

Събирания: Събирания над 250 души на закрито трябва да бъдат предварително одобрени.

Обща информация: Губернаторът Джон Карни заяви, че държавата ще обмисли възобновяването на икономиката си само след като наблюдава 28 дни на спад в случаите на Covid-19. Губернаторът заяви, че след като държавата се отвори отново, социалното дистанциране, предпазването на лицето на публични места, миенето на ръцете и ограничението на събирания ще останат.

Степен на разпространение на Covid-19: Много силно засегнат.

ДЖОРДЖИЯ 

Рестрикции: Има малко на брой рестрикции. Няма забрана за излизане от домовете. Препоръчва се носенето на маски. 

Карантина: Няма заповед за поставяне под карантина на влизащите в щата Джорджия.

Бизнеси: Бизнесите, които не са от първа необходимост, не могат да провеждат събирания в своите помещения. Фитнес и боулинг центрове, ателиета за боди арт, бръснари, фризьорски салони и масажни студиа отвориха отново на 24 април с определени правила. Кината могат да се отворят отново на 27 април, също с повишени мерки за безопасност. Препоръките включват социално дистанциране, ноесене на маски и преглед на служители за вирусни симптоми.

Ресторанти: Храненето в заведения е разрешено от 27 април със санитарни изисквания и други предпазни мерки. Барове и нощни клубове вече могат да бъдат отворени с лимитиран капацитет.

Събирания: Позволяват се събирания на над 50 души, ако се спазва дистанция от поне 2 метра разстояние. 

Степен на разпространение на Covid-19: Много силно засегнат.

КАЛИФОРНИЯ

Рестрикции: Излизането от дома, освен по неотложни причини, е забранено без конкретен краен срок. На 1 май, губернаторът Гавин Нюсъм обяви, че остават дни, а не седмици до вдигане на някои от рестрикциите на заповедта за стоене вкъщи. 

Карантина: Няма заповед за поставяне под карантина на влизащи в щата Калифорния.

Бизнеси: На 4 май бе обявено, че някои бизнеси като магазините за дрехи, цветарниците и книжарниците ще могат да отворят при спазване на строги мерки. От 22 май всички търговски обекти могат да бъдат отворени за посетители. 

Ресторанти: В отделни окръзи е позволено храненето в ресторанти. След нов пик на заразените в 19 окръга на щата бяха затворени баровете и ресторантите без техните външни части. 

Събирания в една стая или на едно място са забранени.

Степен на разпространение на Covid-19: Силно засегнат.

КОЛОРАДО

Рестрикции: Няма забрана за напускане на домовете. 

Карантина: Няма заповед за поставяне под карантина на влизащите в щата Колорадо.

Бизнеси: Бизнесите, които не са от първа необходимост (театри, фитнес зали, салони за красота, музеи, молове, ресторанти и други) са с ограничени работни процеси. Между 1 и 4 май търговците на дребно, офисите и услугите в сферата на личната грижа започнаха да отварят поетапно с известни рестрикции. От 4 юни басейните могат да работят на 25% от своя капацитет. 

Ресторанти: От 27 май е позволено храненето в ресторанти на 50% от техния капацитет или за максимум 50 души (което е по-малко от двете). Препоръчва се използването на външни маси. Баровете остават затворени. 

Събирания: Публични и частни събирания са забранени за събирания над 100 души на закрито. На открито ограничението е до 175 души.  

Степен на разпространение на Covid-19: Силно засегнат.

МАСАЧУЗЕТС

Рестрикции: Излизането от дома е позволено.

Карантина: Препоръчва се на влизащите в щата, чужденци или американци, да спазват карантина за 14 дни.

Бизнеси: Бизнесите, които не са от първа необходимост (театри, фитнес зали, салони за красота, музеи, молове, ресторанти и други) бяха със затворени физически обекти до 18 май. От 25 май офисите вече могат да бъдат отворени. От 6-ти юли щатът влезе в следваща фаза на отваряне с изключение на Бостън , който ще влезе във фазата на 13 юли. В нея фитнесите, театрите и други бизнеси могат да отворят. 

Ресторанти: Позволено е храненето във външните части на ресторанти от 8 юни. Необходимо е спазването на 2 метра разстояние между масите. 

Събирания: Лимитът за събирания до 10 души отпадна на 18 май. Прилагаше се за затворени пространства, а не за паркове и други външни места.

Степен на разпространение на Covid-19: Много силно засегнат.

МЕЙН

Рестрикции: Излизането от дома е позволено.

Карантина: Влизащите в щата, чужденци или американци, трябва да спазват карантина за 14 дни. От 1 юли, посетителите на щата ще могат да предоставят негативен тест, който са си направили през последните 72 часа и по този начин да избегнат карантината. 

Бизнеси: Бизнесите, които не са от първа необходимост (театри, фитнес зали, салони, музеи, молове, ресторанти и други) са с ограничени работни процеси. Някои бизнеси отвориха от 1 май при спазване на строги мерки. Носенето на маска на места, на които не може да се спазва достатъчно дистанция е задължително. 

Ресторанти: От 1 юни ресторантите в целия щат вече имат право да работят при спазване на строги мерки. Отлага се отварянето на баровете. 

Събирания: Максимум до 50 души.

Степен на разпространение на Covid-19: Средно засегнат.

МЕРИЛЕНД

Рестрикции: Излизането от дома е позволено. Препоръчва се носенето на маски.

Карантина: Влизащите в щата, чужденци или американци, трябва да спазват карантина за 14 дни.

Бизнеси: По възможност работата се изпълнява в дистанционна форма. Търговските обекти могат да работят на 50% от своя капацитет при спазване на строги мерки за безопасност. Фитнеси и молове могат да работят от 19 юни.

Ресторанти: Позволено е ползването на външните маси на ресторанти на 50% от своя капацитет. Вътрешните части на заведения също могат да работят на 50%. 

Събирания: Максимум до 20 души.

Обща информация: От 9 май в щата са позволени повече външни активности като разхождане, планинско катерене, бягане, колоездене, голф, тенис, риболов и други. 

Степен на разпространение на Covid-19: Много силно засегнат.

МИНЕСОТА

Рестрикции: Излизането от дома е позволено. Препоръчва се да не се излиза, освен при неотложими причини. 

Карантина: Няма заповед за поставяне под карантина на влизащи в щата Минесота.

Бизнеси: Местата за забавление са затворени. Губернаторът на Минесота Тим Уолз позволи на някои бизнеси да отворят отново от 27 април. Това позволи на 80 000 до 100 000 души в индустриални, търговски, производствени и офис среди да се върнат на работа. Търговските обекти могат да работят на 50% от своя капацитет, но трябва да се спазва дистанция в тях. Басейните могат да работят също на 50%.

Ресторанти: Външните части на баровете и ресторантите могат да бъдат отворени от началото на юни при спазване на строги мерки. От 10 юни и вътрешните части могат да бъдат отворени на 50% от капацитета си. 

Събирания: Събития на закрито до 10 души. На открито до 25 души. 

Степен на разпространение на Covid-19: Силно засегнат.

МИСУРИ

Рестрикции: Излизането от дома е позволено. Препоръчва се да се избягва пътуването.  Губернаторът на Мисури Майк Парсън обяви на 16 юни, че всички забрани в щата отпадат.

Карантина: Няма заповед за поставяне под карантина на влизащи в щата Мисури.

БизнесиБизнесите могат да работят, но трябва да спазват извесни мерги за безопасност. 

Ресторанти: Ресторантите са отворени като се изисква спазване на дистанция между масите.

Събирания: Отпадна забраната за събиране на максимум 10 души на едно място.

Степен на разпространение на Covid-19: Силно засегнат.

МИЧИГАН

Рестрикции: Излизането от дома вече е позволено. 

Карантина: Няма заповед за поставяне под карантина на влизащи в щата Мичиган.

Бизнеси: По възможност работата се изпълнява в дистанционна форма. Въвеждат се облекчения на режима: дейности като голф и каране на моторни лодки са позволени. Препоръчва се носенето на маска на закрито.

Ресторанти: В част от щата е позволено ресторантите и баровете да оперират на 50% от своя капацитет. Губернаторът на щата със заповед затвори външните части на баровете в някои от окръзите, заради нарастване на заразените. 

Събирания: До 50 души на закрито и 250 на открито при спазване на дистанция. 

Степен на разпространение на Covid-19: Силно засегнат.

МОНТАНА 

Рестрикции: Има малко на брой рестрикции. Няма забрана за излизане от домовете.

Карантина: Влизащите в щата, чужденци или американци, бе нужно да спазват карантина за 14 дни. На 1 юни заповедта отпадна. 

Бизнеси: Бизнесите, които не са от първа необходимост (театри, фитнес зали, салони, музеи, молове, ресторанти и други) са с ограничени работни процеси. Бизнесите започнаха да функционират от 27 април, при спазване изискванията за ограничаване на капацитета и поддържане на стриктно физическо разстояние. Бизнесите, при които групи от хора се събират без възможност за социално дистанциране, включително киносалони и други подобни места, остават затворени. От 1 юни басейните и фитнесите могат да оперират на 75% от своя капацитет. 

Ресторанти: Ресторанти, барове, пивоварни и дестилерии започнаха  да предоставят услугите си при спазване на строги мерки. От 1 юни ресторантите и баровете могат да оперират на 75% от своя капацитет. 

Събирания: Социални и развлекателни събирания до 50 души при спазване на дистанция. 

Степен на разпространение на Covid-19: Средно засегнат.

НЕВАДА

Рестрикции: Излизането от дома е позволено. Препоръчва се по възможност хората да остават по домовете си. Забавя се отварянето на щата заради увеличения брой заразени. 

Карантина: Препоръчва се на всички, които влизат в Невада да се поставят сами под карантина за срок от 14 дни. 

Бизнеси: Препоръчва се дистанционната работа по възможност. Развлекателните бизнеси, включително и казината вече могат да отворят. Всички търговски обекти могат да отворят при спазване на дистанция между хората и максимум 50% от своя капацитет. 

Ресторанти: От 9 май ресторантите могат да отворят при спазване на социална дистанция. Хората, които чакат за маса трябва да го правят извън ресторанта. Приемат се само хора с резервации. Баровете, кафетариите и бюфетите вече също са отворени. 

Събирания: Максимум до 50 души.

Степен на разпространение на Covid-19: Силно засегнат.

НЮ ДЖЪРСИ

Рестрикции: Излизането от дома е позволено, но се препоръчва спазването на дистанция. 

Карантина: Няма заповед в щата.

Бизнеси: Бизнеси, които не са от първа необходимост, остават затворени. Търговски локации, в които е сигурно, че може да се осигури достатъчно дистанция между хората могат да бъдат отворени. Широко отваряне на бизнеса в щата се планира от 15 юни. 

Ресторанти: От 15 юни ресторантите могат да отворят своите външни части за посетители. На 2 юли трябваше да отворят и вътрешните си части, но отварянето им се отложи. 

Събирания: Максимум до 50 души на закрито или 25% от капацитета на мястото, което е по-малко. На открито могат да се събират до 100 души при спазване на дистанция от поне 2 метра.

Обща информация: От 2 май всички паркове и голф игрища са отворени. 

Степен на разпространение на Covid-19: Много силно засегнат.

НЮ ЙОРК 

Рестрикции: Излизането от дома е позволено. 

Карантина: Няма задължителна карантина за хората, които влизат в щата Ню Йорк. Задължителна карантина има за хората, които са имали контакт с пациент, заразен с вируса.

Бизнеси: Бизнесите, които не са от първа необходимост (театри, фитнес зали, салони, музеи, молове, ресторанти и други) са с ограничени работни процеси. По възможност работата се изпълнява в дистанционна форма. Първата фаза за отваряне на щата започна на 8 юни. 

Ресторанти: Ресторантите могат да работят на 50% от своя капацитет в повечето окръзи. 

Събирания: Събирания до 50 души. 

Обща информация: Губернаторът Андрю Куомо заяви още, че за отварянето на бизнеси ще се вземат предвид фактори като колко значим е бизнесът и какъв е рискът от заразяване с вируса на хора, които работят в него. В щата започва внимателно стартиране на дейността на редица бизнеси при спазване на строги мерки.

Six Flags Great Escape Resort е вече отворен. 

Степен на разпространение на Covid-19: Много силно засегнат.

НЮ ХЕМПШИР

Рестрикции: Излизането от дома е позволено от 15 юни.

Карантина: Няма заповед за поставяне под карантина на влизащите в щата Ню Хемпшир. 

Бизнеси: Бизнесите, които не са от първа необходимост (театри, фитнес зали, салони, музеи, молове, ресторанти и други) са с ограничени работни процеси. По възможност работата се изпълнява в дистанционна форма. Търговските обекти могат да отворят на 11 май при максимални 50% от капацитета за клиенти. Служителите са задължени да носят маски. Увеселителните паркове са вече отворени. 

Ресторанти: Сервитьорите са задължени да носят маски. От 15 юни в зависимост от окръга ресторантите вече могат да работят на между 50 и 100% от своя капацитет. 

Събирания: Максимум до 25 души на закрито.

Степен на разпространение на Covid-19: Силно засегнат.

ОХАЙО

Рестрикции: Излизането от дома е позволено. 

Карантина: Влизащите в щата, чужденци или американци, се препоръчва да спазват карантина за 14 дни, ако остават в щата за продължително време.

Бизнеси: Бизнеси, които не са от първа необходимост (театри, фитнес зали, салони за красота, музеи, молове, ресторанти и други), трябва да прекратят всяка дейност, освен най-необходимата им. Офисите могат да отворят на 4 май, а търговците – на 12 май, като спазват строги изисквания за безопасност. Басейните могат да работят от 26 май. От 10 юни повечето места за развлечение вече могат да бъдат отворени при спазване на строги мерки. От 19 юни увеселителните паркове са отворени. 

Ресторанти: Храненето на външни маси е позволено от 15 май, а храненето в ресторанти е позволено от 21 май. Кетъринг услуги и банкетни зали отвориха от 1 юни с лимит от 300 души. 

Събирания: Максимум до 10 души.

Обща информацияУвеселителният парк Cedar Point, който празнува своята 150-та годишнина през 2020 г. се очакваше да отвори отново на 9 май, но отварянето се отлага за неопределено време към момента. 

Степен на разпространение на Covid-19: Силно засегнат.

РОУД АЙЛЪНД

Рестрикции: Излизането от дома е позволено. Препоръчва се на жителите и посетителите на щата да лимитират времето, което прекарват в търговски обекти. На 30 юни щатът навлезе в фаза 3 на своето отваряне.  

Карантина: Правилото, че влизащите в щата, чужденци или американци, трябва да спазват карантина за 14 дни отпадна на 5 юни. 

Бизнеси: От 9 май са отворени различни бизнеси, при които може да се спазва социална дистанция при определени ограничения. Търговските обекти вече могат да бъдат отворени. 

Ресторанти: Позволено е храненето в ресторанти на 66% от техния капацитет, при спазване на строги мерки за безопасност. 

Събирания: Максимум по 25 души на закрито и 100 души на открито при частни събирания и до 125 души на закрито и 250 души на открито при публични събирания. 

Степен на разпространение на Covid-19: Много силно засегнат.

СЕВЕРНА ДАКОТА

Рестрикции: Има малко на брой рестрикции. Няма забрана за излизане от домовете.

Карантина: Влизащите в щата, чужденци или американци, трябва да спазват карантина за 14 дни, ако ще останат в щата за продължителен период.

Бизнеси: Бизнесите могат да отворят при спазване на строги мерки за безопасност. 

Ресторанти: Ресторантите, баровете, бюфетите и кафенетата могат да обслужват клиенти при спазване на строги мерки и с ограничени капацитети до 75%.

Събирания: Няма заповед в щата.

Обща информация: Губернаторът на Северна Дакота Дъг Бъргъм заяви, че решенията, които ще бъдат взети за щата, няма да бъдат повлияни от препоръките на национално ниво, а ще са изцяло и единствено решения, които са максимално добри конкретно за Северна Дакота.

Степен на разпространение на Covid-19: Силно засегнат.

СЕВЕРНА КАРОЛИНА

Рестрикции: Излизането от дома е разрешено, но се препоръчва да се избягва. Всички на възраст над 11 години трябва да носят маски. 

Карантина: Няма заповед за поставяне под карантина на влизащи в щата Северна Каролина. 

Бизнеси: Бизнесите, които не са от първа необходимост (театри, фитнес зали, салони, музеи, молове, ресторанти и други) са с ограничени работни процеси. По възможност работата се изпълнява в дистанционна форма. Търговските обекти могат да оперират на 50% от капацитета си от 8 май. Скоро ще бъдат отворени увеселителните паркове. 

Ресторанти: Ресторантите могат да обслужват клиенти при спазване на строги мерки и ограничен капацитет. 

Събирания: Максимум до 10 души на закрито и 25 души на открито при спазване на социална дистанция. 

Обща информация: Губернаторът Рой Купър заяви, че щатът ще “отвори” в 3 фази след 8 май, ако случаите на коронавирус в Северна Каролина продължат да намалят.

В първа фаза някои бизнеси ще могат да отворят.

Във втора фаза ще бъде премахната заповедта за оставане вкъщи, като само най-уязвимите членове на обществото ще бъдат посъветвани да си останат по домовете. Ресторантите и баровете ще могат да работят, макар и не в пълните си капацитети.

В трета фаза ще бъдат премахнати рестрикциите за най-уязвимите членове на обществото, бизнесите ще могат да оперират в по-голям капацитет, а рестрикциите върху публичните събирания ще бъдат намалени.

Степен на разпространение на Covid-19: Силно засегнат.

УАЙОМИНГ

Рестрикции: Има малко на брой рестрикции. Няма забрана за излизане от домовете, но хората са съветвани да си останат по домовете. 

Карантина: Хората, които влизат в Уайоминг без работна причина, трябва сами да се поставят под карантина за 14 дни.

Бизнеси: Театри, барове, музеи, фитнес зали, нощни клубове и други публични места са затворени.

Ресторанти: Ресторанти и барове могат да отворят от 15 май при спазване на строги мерки за безопасност, които са в сила минимум до 15 юли. 

Събирания: Максимум 25 души на закрито. На открито до 250 души. 

Степен на разпространение на Covid-19: Средно засегнат.

УИСКОНСИН 

Рестрикции: Излизането от дома е позволено.

Карантина: Няма заповед за поставяне под карантина на влизащи в щата Уисконсин, но е силно препоръчително спазването ѝ. Препоръчва се и избягването на контакти през първите 2 седмици от престой в щата.  

Бизнеси: Бизнесите, които не са от първа необходимост (театри, фитнес зали, салони, музеи, молове, ресторанти и други) са с ограничени работни процеси, но вече могат да отворят. 

Ресторанти: Могат да работят при спазване на строги мерки за безопасност на 25% от своя капацитет в закрити помещения и на 100% в открити. 

Степен на разпространение на Covid-19: Силно засегнат.

ФЛОРИДА

Рестрикции: Излизането от дома е позволено.

Карантина: Посетителите от места – огнища на зараза: Ню Йорк, Ню Джърси, Кънектикът и Луизиана трябва да се самоизолират в продължение на 14 дни.

Бизнеси: От 4 май отвориха редица бизнеси, спазвайки строги мерки за безопасност. На 11 юли отваря Дисниленд.

Ресторанти: Ресторантите работят при спазване на 3 метра разстояние на външни маси и лимит от 50% от капацитета на затворените помещения. В някои окръзи ресторантите отново бяха затворени за приемане на клиенти. Баровете вече в повечето части на щата могат да бъдат отворени, в някои окръзи временно се забранява продажбата на алкохол в тях. 

Събирания: До 50 души. 

Степен на разпространение на Covid-19: Много силно засегнат.

ЮЖНА ДАКОТА

Рестрикции: Има малко на брой рестрикции. Няма забрана за излизане от домовете, тъй като жителите на щата сами спазват препоръчителните мерки по думи на губернатора Кристи Ноем.

Карантина: Няма заповед за поставяне под карантина на влизащи в щата Южна Дакота.

Бизнеси: Няма заповед в щата.

Ресторанти: Могат да бъдат отворени при спазване на строги правила. 

Събирания: Събирания са позволени.

Степен на разпространение на Covid-19: Силно засегнат.

ЮЖНА КАРОЛИНА  

Рестрикции: Излизането от дома е разрешено. 

Карантина: Препоръчва се на всички, които влизат в щата от силно заразени места да се поставят под карантина за 14 дни. 

Бизнеси: Почти всички бизнеси са вече отворени. Нощните клубове и кината остават затворени. 

Ресторанти: Позволени са външните маси на ресторантите както и вътрешните с известни рестрикции.

Събирания: Събирания на трима и повече души са забранени.

Степен на разпространение на Covid-19: Силно засегнат.

ЮТА

Рестрикции: Няма забрана за излизане от дома. 

Карантина: Двуседмична карантина при влизане от друг щат, който е сериозно засегнат или при контакт със заразен човек.

Бизнеси: Бизнеси трябва да минимизират личните контакти с хора от рисковите групи. Всички бизнеси могат да отворят. 

Ресторанти: Ресторантите имат право да приемат клиенти при спазване на строги мерки, но се препоръчва да се избягва храненето в тях за сметка на поръчки за вкъщи. 

Събирания: Максимум 3000 души на закрито и 6000 на открито. Частни събирания до 50 души. 

Обща информация: Училищата ще бъдат затворени до края на годината. 

Степен на разпространение на Covid-19: Силно засегнат.

Активни случаи на заразени в САЩ*

Много слабо засегнат – под 500 заразени на 1 000 000 насление

Слабо засегнат – от 500 до 1 000 заразени на 1 000 000 население

Средно засегнат – от 1 000 до 4 000 заразени на 1 000 000 население

Силно засегнат – от 4 000 до 10 000 заразени на 1 000 000 население

Много силно засегнат – над 10 000 заразени на 1 000 000 население

*Използваните данни са от www.worldometers.info/coronavirus.

Новини за Work and Travel USA

апр. 28, 2020 | Изживей дома |

Този сайт използва бисквитки, за да може да функционира. Бисквитките правят употребата му технически възможна, лесна и сигурна, спомагайки различни процеси в сайта като навигиране, пренос на данни и сигурност. Бисквитките се ползват и за набавяне на обобщена и напълно анонимизирана статистическа информация за това как сайтът се ползва от потребителите – например най-разглеждани страници, брой посетители, време на зареждане на страниците и други. Тази информация ни помага за подобряване на неговата визия, съдържание и бързодействие, както и за последващо таргетиране на потребители с пригодени според техните интереси рекламни съобщения. На линка долу може да прочетете по-подробно описание за това какво са бисквитките, какви бисквитки ползваме и каква е употребата им. За да работи нашия сайт по най-добрия и адаптиран за всеки потребител начин е необходимо съгласие с бисквитките.

Този сайт използва бисквитки, за да може да функционира. Бисквитките правят употребата му технически възможна, лесна и сигурна. Ползват се и за набавяне на анонимизирана статистическа информация за това как сайтът се ползва, с цел подобряване на неговата визия, съдържание и бързодействие, както и за последващо таргетиране на потребители с адаптирани за тях рекламни съобщения. За да работи нашия сайт по най-добрия и адаптиран за всеки потребител начин е необходимо съгласие с бисквитките.