Новини за Work and Travel USA 2020

Изображение: www.wsj.com

В настоящата страница, ние от Usit Colours, сме си поставили за цел ежедневно да добавяме и актуализираме новини от различните американски щати, в които имаме участници по програма Work and Travel USA за лято 2020

САЩ е страна с политика, която е приложима на държавно ниво, но има и множество правила и закони, които са специфични само за определен щатСмятаме, че за всеки участник е важно да се запознае с политиката именно на щата, в който се очаква да прекара максимално много време от своята програма, а не само да разглежда страната като цяло.

Инфомацията, която ще публикуваме, ще е основно насочена към мерките за борба с COVID-19, каква е свободата на движение на хора вътре в щата, какви са изискванията за хората, пристигащи в щата (независимо дали са чужденци или американци), кои бизнеси са ограничени работни процеси и др.

Администрацията в САЩ работи усилено по отварянето на икономиката на страната по безопасен начин. “Ще започнем да отваряме икономиката през май и юни и очакваме тя да направи голям скок през юли, август и септември”, заяви министърът на финансите в САЩ Стивън Мнучин пред Fox News Sunday.

АЛЯСКА  

Рестрикции: Има малко на брой рестрикции. Излизането от дома е разрешено.

Карантина: Влизащите в щата, чужденци или американци, трябва да спазват карантина за 14 дни. Към момента това правило е валидно до 2 юни. След това ще се преценя дали ще бъде продължено като е вероятно решението да се взима ден за ден. 

Бизнеси: От 22 май на всички бизнеси е позволено да започнат дейност при спазване на строги мерки за безопасност като могат да работят на 100% от нормалния си капацитет. От 8 май фитнесите отвориха на 25% от капацитета си.

Ресторанти: Вече се позволява хранене в ресторантите при намален капацитет и социално дистанциране при предварително направени резервации. Ресторантите трябва да предлагат достатъчно разстояние между масите и не могат да надвишават 50% от нормалния си капацитет. Баровете на 25% от капацитета си.

Събирания: Максимум до 20 души.

Степен на разпространение на Covid-19: Много слабо засегнат.

АРИЗОНА 

Рестрикции: Излизането от дома, освен по неотложни причини, бе забранено до 15 май. Хората са съветвани да ограничат своите излизания и пътувания. Губернаторът на Аризона Дъг Дюси обяви, че щатът се справя добре със ситуация и се движи в правилната посока. 

Карантина: Няма заповед за поставяне под карантина на влизащи в щата Аризона.

Бизнеси: Бизнесите, които не са от първа необходимост (театри, фитнес зали, салони, музеи, молове, ресторанти и други) са с ограничени работни процеси. По възможност работата се изпълнява в дистанционна форма. Дребната търговия може да започне доставки от 4 май. Търговските обекти могат да работят директно с клиенти от 8 май при спазване на социална дистанция. 

Ресторанти: Ресторантите са отворени за работа с клиенти, които могат да се хранят в тях от 11 май при спазване на стриктни правила. Баровете вече също могат да бъдат затворени. 

Събирания: Всички масови събирания се препоръчва да бъдат избягвани.

Степен на разпространение на Covid-19: Средно засегнат.

ВЕРМОНТ

Рестрикции: Излизането от дома, освен по неотложни причини, бе забранено до 15 май. Жителите на щата са съветвани да по възможност да отлагат своите пътувания. 

Карантина: Влизащите в щата, чужденци или американци, трябва да спазват карантина за 14 дни.

Бизнеси: Бизнесите, които не са от първа необходимост (театри, фитнес зали, салони за красота, музеи, молове, ресторанти и други) са с ограничени работни процеси. По възможност работата се изпълнява в дистанционна форма. Пазаруването във външни открити обекти е позволено. От 11 май някои бизнеси ще започнат работа на пълни обороти при спазване на строги мерки. 

Ресторанти: Само доставки и храна за вкъщи.

Събирания: На 6 май отпадна забраната за събиране на 10 или по-малко души на едно място като е препоръчително тези събирания да са на открито. 

Степен на разпространение на Covid-19: Средно засегнат.

ВИРДЖИНИЯ

Рестрикции: Излизането от дома, освен по неотложни причини, е забранено до 10 юни.

Карантина: Препоръчва се на пристигащите от международен полет да се поставят сами под карантина за срок от 14 дни. 

Бизнеси: Всички бизнеси в сферата на отдиха, услугите и забавлението бяха затворени до 13 май. От 14 май много от тях вече могат да отворят. 

Ресторанти: Позволено е храненето на външни маси в ресторанти при спазване на строги мерки. 

Събирания: На 14 май отпадна и забраната за събиране на 10 или по-малко души на едно място.

Степен на разпространение на Covid-19: Средно засегнат.

ДЕЛАУЕЪР

Рестрикции: Излизането от дома, освен по неотложни причини, е забранено до 31 май или до премахването на „заплахата за общественото здраве“.  

Карантина: Посетители от други щати, чужденци или американци, трябва да се поставят под 14-дневна карантина, освен ако не влизат в щата само за да преминат през него. 

Бизнеси: Бизнесите, които не са от първа необходимост (театри, фитнес зали, салони за красота, музеи, молове, ресторанти и други) са с ограничени работни процеси. По възможност работата се изпълнява в дистанционна форма.

Ресторанти: Само доставки и храна за вкъщи.

Събирания: Максимум до 10 души.

Обща информация: Губернаторът Джон Карни заяви, че държавата ще обмисли възобновяването на икономиката си само след като наблюдава 28 дни на спад в случаите на Covid-19. Губернаторът заяви, че след като държавата се отвори отново, социалното дистанциране, предпазването на лицето на публични места, миенето на ръцете и ограничението на събирания ще останат.

Степен на разпространение на Covid-19: Средно засегнат.

ДЖОРДЖИЯ 

Рестрикции: Има малко на брой рестрикции. Няма забрана за излизане от домовете. Препоръчва се носенето на маски. 

Карантина: Няма заповед за поставяне под карантина на влизащите в щата Джорджия.

Бизнеси: Бизнесите, които не са от първа необходимост, не могат да провеждат събирания в своите помещения. Фитнес и боулинг центрове, ателиета за боди арт, бръснари, фризьорски салони и масажни студиа отвориха отново на 24 април с определени правила. Кината могат да се отворят отново на 27 април, също с повишени мерки за безопасност. Препоръките включват социално дистанциране, ноесене на маски и преглед на служители за вирусни симптоми.

Ресторанти: Храненето в заведения е разрешено от 27 април с ограничения на капацитета, санитарни изисквания и десетки други предпазни мерки. Барове и нощни клубове засега ще останат затворени.

Събирания: Ограничение до 10 човека. Не важи за групи от хора, които случайно са се озовали заедно.

Степен на разпространение на Covid-19: Средно засегнат.

КАЛИФОРНИЯ

Рестрикции: Излизането от дома, освен по неотложни причини, е забранено без конкретен краен срок. На 1 май, губернаторът Гавин Нюсъм обяви, че остават дни, а не седмици до вдигане на някои от рестрикциите на заповедта за стоене вкъщи. 

Карантина: Няма заповед за поставяне под карантина на влизащи в щата Калифорния.

Бизнеси: Бизнеси, които не са от първа необходимост (театри, фитнеси, салони, музеи, молове, ресторанти и други) са затворени. На 4 май бе обявено, че някои бизнеси като магазините за дрехи, цветарниците и книжарниците ще могат да отворят при спазване на строги мерки. От 22 май всички търговски обекти могат да бъдат отворени за посетители. 

Ресторанти: Само доставки и храна за вкъщи.

Събирания в една стая или на едно място са забранени.

Степен на разпространение на Covid-19: Средно засегнат.

КОЛОРАДО

Рестрикции: Заповедта за стоене по домовете в Колорадо бе заменена на 27 април с препоръка за оставане вкъщи, която също изтече на 27 май.

Карантина: Няма заповед за поставяне под карантина на влизащите в щата Колорадо.

Бизнеси: Бизнесите, които не са от първа необходимост (театри, фитнес зали, салони за красота, музеи, молове, ресторанти и други) са с ограничени работни процеси. По възможност работата се изпълнява в дистанционна форма. Между 1 и 4 май търговците на дребно, офисите и услугите в сферата на личната грижа започнаха да отварят поетапно с известни рестрикции. 

Ресторанти: От 27 май е позволено храненето в ресторанти на 50% от техния капацитет или за максимум 50 души (което е по-малко от двете). Препоръчва се използването на външни маси. Баровете остават затворени. 

Събирания: Публични и частни събирания са забранени с известни изключения. 

Степен на разпространение на Covid-19: Средно засегнат.

МАСАЧУЗЕТС

Рестрикции: Излизането от дома, освен по неотложни причини, бе забранено до 18 май.

Карантина: Влизащите в щата, чужденци или американци, трябва да спазват карантина за 14 дни.

Бизнеси: Бизнесите, които не са от първа необходимост (театри, фитнес зали, салони за красота, музеи, молове, ресторанти и други) бяха със затворени физически обекти до 18 май. Офисите вече могат да бъдат отворени от 25 май. 

Ресторанти: Само доставки и храна за вкъщи.

Събирания: Лимитът за събирания на до 10 души отпадна на 18 май. Прилагаше се за затворени пространства, а не за паркове и други външни места.

Степен на разпространение на Covid-19: Силно засегнат.

МЕЙН

Рестрикции: Излизането от дома, освен по неотложни причини, е забранено до 31 май. Губернаторът Джанет Милс удължи и извънредното гражданско положение в щата до 31 май. Очаква се през юни да бъдат отворени постепенно повечето търговски обекти и ресторанти. 

Карантина: Влизащите в щата, чужденци или американци, трябва да спазват карантина за 14 дни.

Бизнеси: Бизнесите, които не са от първа необходимост (театри, фитнес зали, салони, музеи, молове, ресторанти и други) са с ограничени работни процеси. По възможност работата се изпълнява в дистанционна форма. Някои бизнеси отвориха от 1 май при спазване на строги мерки.

Ресторанти: Само доставки и храна за вкъщи.

Събирания: Максимум до 10 души.

Степен на разпространение на Covid-19: Много слабо засегнат.

МЕРИЛЕНД

Рестрикции: Излизането от дома, освен по неотложни причини, бе забранено до 15 май.

Карантина: Влизащите в щата, чужденци или американци, трябва да спазват карантина за 14 дни.

Бизнеси: Бизнесите, които не са от първа необходимост (театри, фитнес зали, салони, музеи, молове, ресторанти и други) са с ограничени работни процеси. По възможност работата се изпълнява в дистанционна форма. Търговските обекти могат да работят на 50% от своя капацитет при спазване на строги мерки за безопасност. 

Ресторанти: Само доставки и храна за вкъщи.

Събирания: Максимум до 10 души.

Обща информация: Губернаторът на Мериленд Лари Хоугън заяви, че случаите на Covid-19 все още не намаляват и бизнесите в щата не са готови да отворят. От 9 май в щата са позволени повече външни активности като разхождане, планинско катерене, бягане, колоездене, голф, тенис, риболов и други. 

Степен на разпространение на Covid-19: Средно засегнат.

МИНЕСОТА

Рестрикции: Излизането от дома, освен по неотложни причини, бе забранено до 18 май. Препоръчва се да не се излиза, освен при неотложими причини. 

Карантина: Няма заповед за поставяне под карантина на влизащи в щата Минесота.

Бизнеси: Местата за забавление са затворени. Губернаторът на Минесота Тим Уолз позволи на някои бизнеси да отворят отново от 27 април. Това позволи на 80 000 до 100 000 души в индустриални, търговски, производствени и офис среди да се върнат на работа. Търговските обекти могат да работят на 50% от своя капацитет. 

Ресторанти: Само доставки и храна за вкъщи. Баровете и ресторантите ще останат затворени поне до началото на юни. 

Събирания: Няма заповед в щата.

Степен на разпространение на Covid-19: Много слабо засегнат.

МИСУРИ

Рестрикции: Излизането от дома, освен по неотложни причини, бе забранено до 3 май. Препоръчва се да се избягва пътуването. 

Карантина: Няма заповед за поставяне под карантина на влизащи в щата Мисури.

БизнесиБизнесите могат да работят, но трябва да спазват строги мерги за безопасност. 

Ресторанти: От 4 май с известни ограничения може да се яде в ресторанти, които да работят на 25% от капацитета си и спазват дистанция между масите.

Събирания: Отпадна забраната за събиране на максимум 10 души на едно място. Новото правило гласи, че трябва да се спазват 2 метра дистанция без значение от броя хора. 

Обща информацияОт кабинета на губернатора на Мисури Майк Парсън заявиха, че ще работят с болници, доставчици на здравни услуги, здравни служители и бизнес лидери, за да разработят план за възобновяване. „Нашите усилия за възобновяване ще бъдат внимателни, умишлени и ще се извършват поетапно“, каза той.

Степен на разпространение на Covid-19: Средно засегнат.

МИЧИГАН

Рестрикции: Излизането от дома, освен по неотложни причини, е забранено до 28 май.

Карантина: Няма заповед за поставяне под карантина на влизащи в щата Мичиган.

Бизнеси: Бизнесите, които не са от първа необходимост (театри, фитнес зали, салони, музеи, молове, ресторанти и други) са с ограничени работни процеси. По възможност работата се изпълнява в дистанционна форма. Въвеждат се облекчения на режима: дейности като голф и каране на моторни лодки са позволени.

Ресторанти: В част от щата е позволено ресторантите и баровете да оперират на 50% от своя капацитет.

Събирания: Публичните и частни събирания са забранени.

Степен на разпространение на Covid-19: Средно засегнат.

МОНТАНА 

Рестрикции: Има малко на брой рестрикции. Няма забрана за излизане от домовете.

Карантина: Влизащите в щата, чужденци или американци, трябва да спазват карантина за 14 дни. На 1 юни отпада заповедта. 

Бизнеси: Бизнесите, които не са от първа необходимост (театри, фитнес зали, салони, музеи, молове, ресторанти и други) са с ограничени работни процеси. По възможност работата се изпълнява в дистанционна форма. Бизнесите започнаха да функционират от 27 април, при спазване изискванията за ограничаване на капацитета и поддържане на стриктно физическо разстояние. Бизнесите, при които групи от хора се събират без възможност за социално дистанциране, включително киносалони и други подобни места, остават затворени. От 1 юни басейните и фитнесите ще могат да оперират на 75% от своя капацитет. 

Ресторанти: Само доставки и храна за вкъщи до 4 май. Ресторанти, барове, пивоварни и дестилерии започнаха  да предоставят услугите си след това при спазване на строги мерки. От 1 юни ресторантите и баровете ще могат да оперират на 75% от своя капацитет. 

Събирания: Социални и развлекателни събирания са забранени, ако социалното дистанциране не може да бъде осигурено.

Степен на разпространение на Covid-19: Много слабо засегнат.

НЕВАДА

Рестрикции: Излизането от дома, освен по неотложни причини, бе забранено до 15 май. Препоръчва се по възможност хората да остават по домовете си.

Карантина: Препоръчва се на всички, които влизат в Невада да се поставят сами под карантина за срок от 14 дни. 

Бизнеси: Развлекателните бизнеси, включително и казината, са затворени. Всички търговски обекти могат да отворят при спазване на дистанция между хората и максимум 50% от своя капацитет. 

Ресторанти: От 9 май ресторантите могат да отворят при спазване на социална дистанция. Хората, които чакат за маса трябва да го правят извън ресторанта. Приемат се само хора с резервации. Баровете, кафетариите и бюфетите все още са затворени. 

Събирания: Максимум до 9 души.

Степен на разпространение на Covid-19: Слабо засегнат.

НЮ ДЖЪРСИ

Рестрикции: Излизането от дома, освен по неотложни причини, е забранено до 5 юни. 

Карантина: Няма заповед в щата.

Бизнеси: Бизнеси, които не са от първа необходимост, остават затворени. Търговски локации, в които е сигурно, че може да се осигури достатъчно дистанция между хората могат да бъдат отворени. 

Ресторанти: Само доставки и храна за вкъщи.

Събирания: Максимум до 10 души.

Обща информация: От 2 май всички паркове и голф игрища са отворени. 

Степен на разпространение на Covid-19: Много силно засегнат.

НЮ ЙОРК 

Рестрикции: Излизането от дома, освен по неотложни причини, е забранено до 28 май. 

Карантина: Няма задължителна карантина за хората, които влизат в щата Ню Йорк. Задължителна карантина има за хората, които са имали контакт с пациент, заразен с вируса.

Бизнеси: Бизнесите, които не са от първа необходимост (театри, фитнес зали, салони, музеи, молове, ресторанти и други) са с ограничени работни процеси. По възможност работата се изпълнява в дистанционна форма.

Ресторанти: Само доставки и храна за вкъщи.

Събирания: Ако не са от първостепенно значение, са забранени.

Обща информация: Губернаторът Андрю Куомо заяви още, че за отварянето на бизнеси ще се вземат предвид фактори като колко значим е бизнесът и какъв е рискът от заразяване с вируса на хора, които работят в него. В щата започва внимателно стартиране на дейността на редица бизнеси при спазване на строги мерки.

Six Flags Great Escape Resort ще отвори врати вероятно на 26 юни. 

Степен на разпространение на Covid-19: Много силно засегнат.

НЮ ХЕМПШИР

Рестрикции: Излизането от дома, освен по неотложни причини, бе забранено до 4 май. Губернаторът на щата Крис Сунуну удължи извънредното положение до 31 май.

Карантина: Няма заповед за поставяне под карантина на влизащите в щата Ню Хемпшир. 

Бизнеси: Бизнесите, които не са от първа необходимост (театри, фитнес зали, салони, музеи, молове, ресторанти и други) са с ограничени работни процеси. По възможност работата се изпълнява в дистанционна форма. Търговските обекти могат да отворят на 11 май при максимални 50% от капацитета за клиенти. Служителите са задължени да носят маски. 

Ресторанти: Само доставки и храна за вкъщи с изключение на ограничено използване на маси на открито, които са позволени от 18 май. Сервитьорите са задължени да носят маски. 

Събирания: Максимум до 9 души.

Степен на разпространение на Covid-19: Слабо засегнат.

ОХАЙО

Рестрикции: Излизането от дома, освен по неотложни причини, е забранено до 29 май.

Карантина: Влизащите в щата, чужденци или американци, трябва да спазват карантина за 14 дни, ако остават в щата за продължително време.

Бизнеси: Бизнеси, които не са от първа необходимост (театри, фитнес зали, салони за красота, музеи, молове, ресторанти и други), трябва да прекратят всяка дейност, освен най-необходимата им. Офисите могат да отворят на 4 май, а търговците – на 12 май, като спазват строги изисквания за безопасност. Басейните могат да работят от 26 май, но не и увеселителните паркове. 

Ресторанти: Само доставки и храна за вкъщи. Храненето на външни маси е позволено от 15 май, а храненето в ресторанти е позволено от 21 май. Кетъринг услуги и банкетни зали ще отворят от 1 юни с лимит от до 300 души. 

Събирания: Максимум до 10 души.

Обща информацияУвеселителният парк Cedar Point, който празнува своята 150-та годишнина през 2020 г. се очакваше да отвори отново на 9 май, но отварянето се отлага за неопределено време към момента. 

Степен на разпространение на Covid-19: Средно засегнат.

РОУД АЙЛЪНД

Рестрикции: Излизането от дома, освен по неотложни причини, бе забранено до 8 май.

Карантина: Влизащите в щата, чужденци или американци, трябва да спазват карантина за 14 дни.

Бизнеси: От 9 май са отворени различни бизнеси, при които може да се спазва социална дистанция при определени ограничения. 

Ресторанти: Само доставки и храна за вкъщи.

Събирания: Максимум по 5 души.

Степен на разпространение на Covid-19: Силно засегнат.

СЕВЕРНА ДАКОТА

Рестрикции: Има малко на брой рестрикции. Няма забрана за излизане от домовете.

Карантина: Влизащите в щата, чужденци или американци, трябва да спазват карантина за 14 дни, ако ще останат в щата за продължителен период.

Бизнеси: Само училищата, ресторантите, фитнес залите, кината и салоните за красота са затворени. Губернаторът на Северна Дакота Дъг Бъргъм заяви, че някои бизнеси ще отворят на 1 май.

Ресторанти: Ресторантите могат да обслужват клиенти при спазване на строги мерки и с ограничени капацитети. 

Събирания: Няма заповед в щата.

Обща информация: Губернаторът на Северна Дакота Дъг Бъргъм заяви, че решенията, които ще бъдат взети за щата, няма да бъдат повлияни от препоръките на национално ниво, а ще са изцяло и единствено решения, които са максимално добри конкретно за Северна Дакота.

Степен на разпространение на Covid-19: Слабо засегнат.

СЕВЕРНА КАРОЛИНА

Рестрикции: Излизането от дома, освен по неотложни причини, бе забранено до 8 май.  

Карантина: Няма заповед за поставяне под карантина на влизащи в щата Северна Каролина. 

Бизнеси: Бизнесите, които не са от първа необходимост (театри, фитнес зали, салони, музеи, молове, ресторанти и други) са с ограничени работни процеси. По възможност работата се изпълнява в дистанционна форма. Търговските обекти могат да оперират на 50% от капацитета си от 8 май.

Ресторанти: Ресторантите могат да обслужват клиенти при спазване на строги мерки и ограничен капацитет. 

Събирания: Максимум до 10 души.

Обща информация: Губернаторът Рой Купър заяви, че щатът ще “отвори” в 3 фази след 8 май, ако случаите на коронавирус в Северна Каролина продължат да намалят.

В първа фаза някои бизнеси ще могат да отворят.

Във втора фаза ще бъде премахната заповедта за оставане вкъщи, като само най-уязвимите членове на обществото ще бъдат посъветвани да си останат по домовете. Ресторантите и баровете ще могат да работят, макар и не в пълните си капацитети.

В трета фаза ще бъдат премахнати рестрикциите за най-уязвимите членове на обществото, бизнесите ще могат да оперират в по-голям капацитет, а рестрикциите върху публичните събирания ще бъдат намалени.

Степен на разпространение на Covid-19: Слабо засегнат.

УАЙОМИНГ

Рестрикции: Има малко на брой рестрикции. Няма забрана за излизане от домовете, но хората са съветвани да си останат по домовете. 

Карантина: Хората, които влизат в Уайоминг без работна причина, трябва сами да се поставят под карантина за 14 дни.

Бизнеси: Театри, барове, музеи, фитнес зали, нощни клубове и други публични места са затворени.

Ресторанти: Ресторанти и барове могат да отворят от 15 май при спазване на строги мерки за безопасност. 

Събирания: Максимум 9 души.

Степен на разпространение на Covid-19: Много слабо засегнат.

УИСКОНСИН 

Рестрикции: Излизането от дома, освен по неотложни причини, бе забранено до 26 май. На 13 май Върховния съд в щата отреди, че удължаването на забраната до 26 май е незаконно и то отпадна като забрана.

Карантина: Няма заповед за поставяне под карантина на влизащи в щата Уисконсин, но е силно препоръчително спазването ѝ. Препоръчва се и избягването на контакти през първите 2 седмици от престой в щата.  

Бизнеси: Бизнесите, които не са от първа необходимост (театри, фитнес зали, салони, музеи, молове, ресторанти и други) са с ограничени работни процеси, но вече могат да отворят. По възможност работата се изпълнява в дистанционна форма.

Ресторанти: Могат да работят при спазване на строги мерки за безопасност. 

Степен на разпространение на Covid-19: Слабо засегнат.

ФЛОРИДА

Рестрикции: Излизането от дома, освен по неотложни причини, бе забранено до 30 април.

Карантина: Посетителите от места – огнища на зараза: Ню Йорк, Ню Джърси, Кънектикът и Луизиана трябва да се самоизолират в продължение на 14 дни.

Бизнеси: От 4 май отвориха редица бизнеси, спазвайки строги мерки за безопасност. 

Ресторанти: Ресторантите работят при спазване на 3 метра разстояние на външни маси и лимит от 25% от капацитета на затворените помещения. Баровете са все още затворени.

Събирания: Без социални събирания с изключение на провеждане на религиозни мероприятия.

Степен на разпространение на Covid-19: Средно засегнат.

ЮЖНА ДАКОТА

Рестрикции: Има малко на брой рестрикции. Няма забрана за излизане от домовете, тъй като жителите на щата сами спазват препоръчителните мерки по думи на губернатора Кристи Ноем.

Карантина: Няма заповед за поставяне под карантина на влизащи в щата Южна Дакота.

Бизнеси: Няма заповед в щата.

Ресторанти: Могат да бъдат отворени при спазване на строги правила. 

Събирания: Събирания на 10 и повече души, които не са от първостепенно значение, са забранени.

Степен на разпространение на Covid-19: Средно засегнат.

ЮЖНА КАРОЛИНА  

Рестрикции: Излизането от дома, освен по неотложни причини, бе забранено до 12 май. 

Карантина: Препоръчва се на всички, които влизат в щата от силно заразени места да се поставят под карантина за 14 дни. 

Бизнеси: Бизнесите, които не са от първа необходимост (театри, фитнес зали, салони, музеи, молове, ресторанти и други) са с ограничени работни процеси. По възможност работата се изпълнява в дистанционна форма. Редица бизнеси са вече отворени на 20% от своя капацитет. 

Ресторанти: Позволени са външните маси на ресторантите както и вътрешните със сериозни рестрикции.

Събирания: Събирания на трима и повече души са забранени.

Степен на разпространение на Covid-19: Много слабо засегнат.

ЮТА

Рестрикции: Няма забрана за излизане от дома. 

Карантина: Двуседмична карантина при влизане от друг щат, който е сериозно засегнат или при контакт със заразен човек.

Бизнеси: Бизнеси трябва да минимизират личните контакти с хора от рисковите групи.

Ресторанти: Ресторантите имат право да приемат клиенти при спазване на строги мерки, но се препоръчва да се избягва храненето в тях за сметка на поръчки за вкъщи. 

Събирания: Препоръчва се лимит от максимум 10 души.

Обща информация: Училищата ще бъдат затворени до края на годината. 

Степен на разпространение на Covid-19: Средно засегнат.

Активни случаи на заразени в САЩ*

Много слабо засегнат – под 500 заразени на 1 000 000 насление

Слабо засегнат – от 500 до 1 000 заразени на 1 000 000 население

Средно засегнат – от 1 000 до 4 000 заразени на 1 000 000 население

Силно засегнат – от 4 000 до 10 000 заразени на 1 000 000 население

Много силно засегнат – над 10 000 заразени на 1 000 000 население

*Използваните данни са от www.worldometers.info/coronavirus.

Новини за Work and Travel USA

апр. 28, 2020 | Изживей дома |

Този сайт използва бисквитки, за да може да функционира. Бисквитките правят употребата му технически възможна, лесна и сигурна, спомагайки различни процеси в сайта като навигиране, пренос на данни и сигурност. Бисквитките се ползват и за набавяне на обобщена и напълно анонимизирана статистическа информация за това как сайтът се ползва от потребителите – например най-разглеждани страници, брой посетители, време на зареждане на страниците и други. Тази информация ни помага за подобряване на неговата визия, съдържание и бързодействие, както и за последващо таргетиране на потребители с пригодени според техните интереси рекламни съобщения. На линка долу може да прочетете по-подробно описание за това какво са бисквитките, какви бисквитки ползваме и каква е употребата им. За да работи нашия сайт по най-добрия и адаптиран за всеки потребител начин е необходимо съгласие с бисквитките.

Този сайт използва бисквитки, за да може да функционира. Бисквитките правят употребата му технически възможна, лесна и сигурна. Ползват се и за набавяне на анонимизирана статистическа информация за това как сайтът се ползва, с цел подобряване на неговата визия, съдържание и бързодействие, както и за последващо таргетиране на потребители с адаптирани за тях рекламни съобщения. За да работи нашия сайт по най-добрия и адаптиран за всеки потребител начин е необходимо съгласие с бисквитките.