'Бисквитките' ни помагат да подобрим нашите услуги.
Разглеждайки съдържанието на сайта, вие се съгласявате и с използването на 'бисквитки'

Вижте подробности

CIEE Leadership Summit 2016, Washington DC

Полина Василева
University of Bergamo

Здравейте, казвам се Полина Василева, от София, на 24 год. и участвам в програмата Summer Work and Travel USA за втора поредна година. Това лято бях избрана да взема участие в четвъртия ежегоден CIEE Leadership Summit (#CLS2016) във Wahington, DC.

CIEE Leadership Summit събира студенти от програмата WAT с CIEE, с US Department of State и с няколко неправителствени организации за четири-дневен семинар във Wahington, DC. Участниците имат възможност да обсъдят теми като правата на жените, върховенството на закона, социалното предприемачество, changemaking и американските традиии. Всички студенти споделят своята собствена гледна точка и откриват начини как да провокират позитивни промени в своите общности и на световната сцена.

Аз имах щастието да бъда част от 62 избрани студенти измежду повече от 2000 кандидати.   Присъствието на участници от 33 държави направи това изживяване незабравимо и изпълнено с емоции. Събитието беше организирано в кампуса на Американския Унивверситет (AU). Моите съквартирантки бяха 3 – от Украйна, Турция и Китай!

Процесът за кандидатстване беше eсе или видео и aз избрах да заснема кратко видео (линк, не че има значие, но все пак 🙂

CIEE Leadership Summit Washington D.C

Всички бяхме много различни, с различни мнения и виждания, и в същото време, толкова еднакви, със сходни цели, желания и проблеми.

Възможността да срещна толкова много хора с различни истории, опит и култури беше наистина мотивираща. Организираните дейности бяха предизвикателство, което ги правеше интересни и забавни. Научих много за това как да бъда лидер и как всеки човек, с желание и усилия, може да направи голяма промяна в cвоето общество, а защо не и в световен мащаб. Всички бяхме много различни, с различни мнения и виждания, и в същото време, толкова еднакви, със сходни цели, желания и проблеми.

Всички бивши и настоящи студенти знaят, че работата е много и изморителна. Разбира се, усилията си заслужават, за да можем да видим нови места, да срещем интересни хорa и да опознаем различен начин на мислене в САЩ. Въпреки това, да се откъснеш от рутината на работното ежедневие и да се впуснеш в приключение като CLS е освежаващо и зареждащo.