'Бисквитките' ни помагат да подобрим нашите услуги.
Разглеждайки съдържанието на сайта, вие се съгласявате и с използването на 'бисквитки'

Вижте подробности

Не изпускай … Аляска!

Гергана симеонова
Великотърновски
университет

Здравейте, казвам се Гергана и съм 3-ти курс студент по право във Великотърновски университет. Това лято беше… едно различно лято. Заминах с огромен ентусиазъм и желание за работа и приключения. Без много да му мисля и да уговарям приятели да идват с мен, се записах още октомври месец за програмата Work and Travel, сама. Стегнах куфарите и без много, много притеснения се впуснах в приключението. След близо 30 часов полет се озовах от другата страна на земното кълбо, а именно в Аляска!

Прекарах 4 месеца в малко градче на име Seward. Не може да се опише красотата на природата с думи единствено гори, планини и океан. Истински природен рай. В близост до града се намират 4 ледника и множество фиорди. Самият град е популярна туристическа дестинация в Аляска и в него се намира едно от големите пристанища на круизни кораби.

Аляска е уникален щат заради 2-та основни феномена, които не може да наблюдавате в нито един от другите щати, а именно – белите нощи и северното сияние. В началото е малко странно през цялото денонощие да е светло и да няма „истинска нощ” както в България. Странно е и в 1am децата на близката площадка да са още навън и да си играят, по същото време, в което ти си лягаш, защото си на работа на следващия ден, но с течение на времето се свиква.

Може би най-често задаваният въпрос към всеки, който е имал щастието да посети Аляска, е – „Видя ли северното сияние?” Да! И точно тази вечер ме накара да реша, че ще се върна и следващото лято в този рай. След десетки нощи на чакане, най – после успях да сбъдна голямата си мечта, да видя Aurora Borealis в цялото си съвършенство. Пожелавам на всеки да има щастието да зърне тази магия на майката природа.

Моята бригада в Аляска: %22След десетки нощи на чакане, успях да сбъдна голямата си мечта, да видя Aurora Borelis%22
Снимки от една незабравима бригада в Аляска на Гергана от Великотърновския университет

След десетки нощи на чакане, най-после успях да сбъдна голямата си мечта, да видя Aurora Borelis в цялото си съвършенство.

По време на моята бригада в Аляска, прекарах 4 месеца в малко градче на име Seward. Не може да се опише красотата на природата с думи – единствено гори, планини и океан.

Американската култура е много по-различна от нашата. Удивително е как всички са толкова спокойни, усмихнати и възпитани. Комплиментите, които получаваш през цялото време, те мотивират да работиш още по-здраво. И като заговорихме за работа – стига да имаш крака и желание, работа много, и за всички. Всяка година идват над 100 J1 студенти от различни държави, за да работят в градчето. Имах удоволствието да създам приятелства с хора от Черна гора, Китай, Казахстан и други.

Ако сте авантюристи, обичате да се впускате в приключения или просто искате да разнообразите скуката, Америка е правилното място. Ако предприемете това пътуване, няма как на практика да загубите – имате възможност да пътувате, да изкарате пари, да се запознаете с много нови хора, да опознаете американската култура, да станете по-отговорни и самостоятелни, и най- вече – да се забавлявате! Весело лято и успех на всички!